Πινιάτα

HappyMusic

Τι είναι η πινιάτα;

 

Η πινιάτα (piñata) είναι χάρτινη χειροποίητη κατασκευή τυλιγμένη με χρωματιστό χαρτί και γεμισμένη με γλυκίσματα, σοκολάτες, καραμέλες κ.ά., η οποία πήρε το όνομά της από την ιταλική λέξη «piniata» που σημαίνει εύθραυστο δοχείο. Την πινιάτα, παραδοσιακά τη δένουν με σχοινί από κάποιο δέντρο, τη χτυπάνε και την σπάνε με ρόπαλο ή ραβδί έχοντας δεμένα τα μάτια τους.

 

Σχήμα και σχέδιο πινιάτας!

 

Οι πινιάτες μπορεί να έχουν οποιοδήποτε σχήμα και σχέδιο επιθυμεί το παιδί. Πολλοί διάσημοι παιδικοί χαρακτήρες, από παιδικά cartoon μέχρι και ταινίες είναι διαθέσιμοι στην μορφή πινιάτας.

 

Γέμισμα πινιάτας!

 

Η πινιάτα συνήθως γεμίζει με μικροδωράκια, καραμέλες, γλυφιτζούρια, σοκολάτες, και σοκοφρέτες. Διαλέξτε τα αντικείμενα που θα βάλετε μέσα να είναι σχετικά μικρού μεγέθους, ακίνδυνα, χωρίς αιχμηρές γωνίες, αλλά όχι πολύ μικρά, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να τα καταπιεί κάποιο παιδάκι και για να χωρούν να περάσουν από την τρύπα που ανοίξατε.

 

Πως παίζεται η πινιάτα;

 

Κρεμιέται, συνήθως, σε ένα σχοινί ή σε κάποιο κοντάρι και τα παιδιά το ένα μετά το άλλο με δεμένα τα μάτια τους προσπαθούν να τη χτυπήσουν μέχρι να σπάσει και να ξεχυθούν όλα όσα κρύβει μέσα.Υπάρχει επίσης και ο τρόπος με τις κορδέλες, όπου συνιστάται για μικρότερες ηλικίες. Κάτω από την πινιάτα κρέμονται πολλές κορδέλες όπου τις τραβάει το κάθε παιδί. Οι περισσότερες δεν έχουν κάποιο αποτέλεσμα, αλλά μία είναι που ανοίγει το πορτάκι της πινιάτας και πέφτουν τα δωράκια που έχει μέσα.

Χειροποίητες πινιάτες για αγόρια:

Χειροποίητες πινιάτες για κορίτσια:

ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΙΝΙΑΤΑΣ

Γέμισμα πινιάτας

Κοντάρι πινιάτας και γυαλιά